20 Ekim 2009 Salı

Ahh şu 3G, Internet ve Eti!

Kendimi bir anda markaları eleştirir buldum. Aslında teknolojiyi eleştirmeyi seviyorum. Çünkü hayatımda çok yer alıyor ve haklı olarak daha iyiye gelmesi için bir tokat da ben vuruyorum...:)

Bu sefer teknO tokat attı bana. Bir baktım aynaya üç parmak çıkmış: 3G

Ya aslında o kadar şikayetçi değilim ondan. Tek şikayetim yavaş oluşu. Çünkü aylardır evde ve işte Wi-Fi kullanırım telefonumda. 3G çıkınca hemen sınırsız bir paket deneyip baktım hızına, bir de ne göreyim 1 MB. bile değil! Neden çünkü ben de herkes gibi muhakem yeteneğine sahibim. Elbette bunu bilimsel olarak ölçebilirdim ama kanıt şeklinde GSM operatörlerine arz etsem diyecekleri şu: O gün o saatte yoğunluk vardı! Oysa ben farklı zamanlarda denedim. Hatta kendi sitelerine girdim reklam filmlerini indirdim. Diyeceksiniz zorun neydi: Ücretsizdi..:)

Internet'in insanın vaktinden deli gibi çaldığından bahsetmiştim. Dün Okan'nı izledim, yani bugün gece yarısından sonra. Aslında başlangıçta konu bağımlılıktı ve en ağırı olan uyuşturucudan bahsettiler. Ama sona konu döndü dolaştı internete kadar geldi. Eskiden reklam ajansından çalışan bir gözlüklü oyun ve internet bağımlısı biri çıktı. Ben kendisini tanımıyorum ama Twitter'ına rağbet çokmuş. Bir araştırayım bakalım bende belki takip ederim.

Belirtmeliyim, aslında internetten çok ürünleri (araçları) tehlikeli. Siz hiç kasap amca tehlikeli dermisiniz? Onun sayesinde leziz et yemekleri yapıyoruz. Ama bunlar bıçak ile yapılıyor ve kafaya koyan bununla birine veya kendine bile zarar verebilir. İşte, bence Twitter öyle bir şey!

Twitter'ın ben de hastası olmaya başlıyorum. Ama bu bağımlığın farkında olarak. Belki yol yakınken dönerim. Ama artık öyle bir seviyeye gelmeye başladı ki hiç tanımadığım ama ilgilenebileceğim konularda Twitter izleyicilerim türemeye başladı. Bunlardan biri diyphotography ve yeni şeyler öğrenmeye başladım bile. İşte buna fren koymalıyım...

Fren koyamadığım şeylerden biri de Eti Crax Acılı! Bakınız bu gece kısmetime bir avuç dolusu baharatı olan (muhtemelen bir otomasyon hatası) paket denk geldi. Bir şey daha denk geldi o da Eti'den az önce aramaları:

Eti Wanted'ın kampanyası var ya, işte bir hata yapıp o paketin içindeki numaraları SMS ile gönderme gafletinde bulundum. Hem vaktimi çaldı hem sonunda gelen kontörler de heba oldu. Çünkü bazı paketlerde oyun çıkıyordu ve bunlar telefonlarda çalışmıyor. Şöyle bir hata veriyor:

"Bu oyunun telefon modelinize uygun versiyonu bulunmamaktadir."

Merak edip son model bir telefonla denediğimde de aynı hatayı aldım. Bu işte bir bit yemiği mi var diye kodları inclediğimizde şüphelendim. Neyse bu konuyu uzatmayacağım çünkü "mesaj Eti'ye ulaştı...:)