2 Ağustos 2007 Perşembe

İnanç

Hani "başlamak bitirmenin yarısıdır" derler ya, insanı motive etmek için; Bence inanç başlamak demek!

Yani insan inanmayınca başlayamıyor. Hadi birileri zorladı veya hayat insanı yönlendirdi diyelim; O zaman da 1-0 yenik işe başlamış oluyorsunuz. Çünkü siz, o işi yapabileceğinize inanmamışsınızdır.

Belki inanmasanızda bir şekilde bu işi yaptınız. Ama inanındığınızda kaybınız yok ki! Aksine motivasyonunuz arttığı için 1-0 galip başlıyorsunuz. Böylece bir adım önde olmanız size daha etkin adımlar atmanızı sağlıyor.

Profesyonel iş hayatında gördüğüm şu: İnsan işi inandıkları için değil de zorunda oldukları için yapıyorlar; Kaliteli olsun diye uğraşmadan iş olsun yeter mantığıyla tamamlıyorlar. Biliyorum iş çok mükemmel olması zaman kaybı ama kalite de zarafeti ve başarıyı ortaya çıkaran ayrıntılar bütünüdür.

Kolayı herkes yapar! Evet yapar. Yoldan bir adam çevirin şu işi en kolay nasıl yapılır diye ufak bir bilgi alışverişinde (brifing) bulunun. Belki sizden daha çabuk ve kolay yapacaktır. Ama siz o işin uzmanı olarak daha iyisini yapmak zorundasınız. Sizden bu beklenir, yoksa amfibi aralarında boşamı diz cürüttünüz!..

Hiç yorum yok: